charakter článku: Průvodce
sekce: Stravování
vydáno: 1.1.2010, autor: Pavel ZvolánekSingapur průvodce: Jídlo a pití v Singapuru
Singapurská kuchyně odráží etnickou pestrost tohoto městského státu, mísí se v ní vlivy čínské, malajské, indické a tamilské. Jídlo patří k oblíbeným činnostem místních obyvatel a singapurská nabídka jim dává široké možnosti, jak tohoto koníčka naplnit. Jednoduché a laciné jídelny, hawkers centra, mají otevřeno často i čtyřiadvacet hodin denně, za jídlo zde zaplatíte okolo tří dolarů.
Za čínský příspěvek do singapurské kuchyně lze považovat rýži a nudle, Malajci ji obohatili o různé druhy mořských pochoutek a zeleninu a Indové dodali koření. Kromě těchto tří kuchyní však v Singapuru narazíte i na další zástupce mezinárodní kuchyně, restaurace thajské, japonské i evropské. K nejoblíbenějším čínským jídlům patří kuřecí rýže, obsahující vařené kuře doplněné okurkou, rajčaty a rýže. K favoritům malajské kuchyně patří saté, opékané kousky skopového, kuřecího nebo hovězího masa nabodnutého na špejli a doplněného oříškovou omáčkou,cibulí, okurkou a rýží, indické kuchyni vévodí různé druhy kari a indický chléb čapati a dhosai, často podávaný s brambory jako masala dhosai.Alkohol je v Singapuru drahý, pivo stojí okolo pěti singapurských dolarů.